Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος με το Πολεμικό Ναυτικό στο Οχυρό Σκαραμαγκά

  • Home
  • Αποστολές
  • Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος με το Πολεμικό Ναυτικό στο Οχυρό Σκαραμαγκά

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος με το Πολεμικό Ναυτικό στο Οχυρό Σκαραμαγκά

Tην Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου (ΕΟΠΠ) συμμετείχε στην Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ), που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, από το Πολεμικό Ναυτικό, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), Υποναυάρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου ΠΝ.
Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου ΓΕΕΘΑ (ΕΔΛΟ/ΓΕΕΘΑ), προσωπικό και μέσα του Ειδικoύ Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ), καθώς και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Επιπρόσθετα, συμμετείχαν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, το Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ), η Ομάδα Διάσωσης «ΔΕΛΤΑ», το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), η Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά -Προβαλίνθου (ΠΥΣΕΘ), καθώς και ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην ομάδα της ΕΟΠΠ ξεχώρισε η παρουσία και συμμετοχή του μέλους μας, Ιατρού Χειρουργού κου. Ντούλα Γεώργιου με την ειδική Κινητή Μονάδα Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας, η οποία είναι εργοστασιακά εξοπλισμένη για υποστήριξη θυμάτων κρίσεων και καταστροφών.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.