Άσκηση μείζονος ατυχήματος Πολεμικού Ναυτικου

Άσκηση μείζονος ατυχήματος Πολεμικού Ναυτικου

Για ακόμα μια χρονιά η ομάδα μας εκλήθη να συμμετέχει στην Ασκηση του Πολεμικού Ναυτικού και όπως πάντα η παρουσία,οι ικανότητες και η ετοιμότητα μας ξεχώρισαν!Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

Από το Δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού:

“Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) υπό τη διεύθυνση του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Περιοχής (ΚΕΑΠ) της Ναυτικής Βάσης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και με συντονιστικό ρόλο από το Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) Υποναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Στην Άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς,  την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), παρατηρητής από τη Γενική Επιθεώρηση του Ναυτικού (ΓΕΝ/ΓΕΠΝ), στελέχη του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, αρκετές εθελοντικές ομάδες (Ε.Ο.Π. Περιστερίου, Ε.Δ.Ο.Κ, ομάδα Διάσωσης Δύναμη Δ’), και εκπρόσωποι από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), τη Περιφέρεια Αττικής, το  Δήμο Χαϊδαρίου και την ΕΚΟ.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης των αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τα σενάρια της Άσκησης εξετάστηκαν η αντιμετώπιση καταστροφών συνεπεία μεγάλου σεισμού, η διάσωση εγκλωβισμένων  από γκρεμισμένα κτίρια εντός της Ναυτικής περιοχής, η παροχή πρώτων βοηθειών και η μεταφορά τραυματιών, η αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος και ο απεγκλωβισμός  επιβαινόντων από ΙΧ όχημα, η κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η εκκένωση προσωπικού από την Ναυτική Περιοχή (ΘΑΥΝ) καθώς και η  μεταφορά αυτών από θαλάσσης με πλωτά μέσα του ΠΝ.”