ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Τελείωσε με επιτυχία η 1η Αποστολή Υγείας της ΕΟΠΠ σε χωριά της ορεινής Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον εντεταλμένο για θέματα υγείας του Δήμου Περιστερίου κύριο Μπεκιάρη Γιώργο καρδιολόγο. Η αποστολή αυτή αφορά σε ένα νέο κύκλο δραστηριοτήτων που εδώ και καιρό προετοιμάζει η ΕΟΠΠ με στόχο τη δημιουργία ιατρικού κλάδου, στελεχωμένου από Ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας, διαφόρων ειδικοτήτων . Στην αποστολή αυτή παραβρέθηκαν εθελοντές ιατροί, νοσηλευτές και στελέχη παραϊατρικών επαγγελμάτων της ΕΟΠΠ, ιατροί και στελέχη της κλινικής «Ταξιάρχες» που εδρεύει στην πόλη μας. Και ασφαλώς με τη συμμετοχή εθελοντών διασωστών μας σε θέσεις διοικητικής μέριμνας (γραμματεία κ.α) καταφέραμε να εξετάσουμε πλήθος κατοίκων κυρίως γυναίκες αφού στην αποστολή υπήρχε και γυναικολόγος αλλά και φορητός υπέρηχος.

Αναλυτικά οι ειδικότητες που δραστηριοποιήθηκαν ήταν :

  • Καρδιολόγος
  • Παθολόγος
  • Πνευμονολόγος
  • Ακτινολόγος
  • Γυναικολόγος
  • Μικροβιολόγος
  • Γενικός Ιατρός
  • Νοσηλευτές

Το ΔΣ και τα μέλη της Ομάδας είναι πολύ ικανοποιημένα από αυτή την πρώτη αποστολή. Κομίσαμε εμπειρία και γνώση που θα αξιολογήσουμε, θα καταγράψουμε και θα εφαρμόσουμε στην επόμενη δράση που ήδη προετοιμάζουμε. Το σημαντικότερο που πήραμε από τους φιλόξενους κατοίκους των χωριών Μόδι και Ξυλικοί είναι η αγάπη τους και η αναγνώριση των εθελοντικών μας προσπαθειών. Φεύγοντας δώσαμε υπόσχεση πως σύντομα θα τα ξαναπούμε.
Στόχος μας μέχρι το τέλος του χρόνου να πραγματοποιήσουμε άλλες δύο παρόμοιες αποστολές στην περιφέρεια. Ήδη τα μηνύματα που έχουμε για συμμετοχή όλο και περισσότερων επιστημόνων στην προσπάθειά μας είναι ενθαρρυντικά, ανοίγοντας ορίζοντες για σημαντικές κοινωνικές δράσεις.
Η Διοίκηση της ΕΟΠΠ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει καταρχήν τον κύριο Μπεκιάρη για την πολύτιμη βοήθειά του. Θεωρούμε ότι ο σύλλογός μας έχει αποκτήσει έναν πολύτιμο σύμμαχο συντονισμένο στο εθελοντικό πνεύμα. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κλινική «Ταξιάρχες» και το επιστημονικό προσωπικό που συμμετείχε. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως η Κλινική «Ταξιάρχες» ανέλαβε την αιμοληψία και την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων. Τέλος η διοίκηση της ΕΟΠΠ ευχαριστεί και συγχαίρει τους εθελοντές της για την οργανωτική συνέπεια και τον επαγγελματισμό που έδειξαν και υπόσχεται σύντομα νέες και μεγαλύτερες παρόμοιες δράσεις.