Συμμετοχή στην Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος Πολεμικού Ναυτικου

  • Home
  • Αποστολές
  • Συμμετοχή στην Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος Πολεμικού Ναυτικου

Συμμετοχή στην Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος Πολεμικού Ναυτικου

Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό, στην άσκηση συμμετείχαν φορείς όπως ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος ΠΒΧ Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ, το Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤ-ΜΧ) του Στρατού Ξηράς, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ) κ.α.
Θυμίζουμε στους φίλους της ΕΟΠΠ πως ο σύλλογός μας συμμετέχει τα τελευταία 9 χρόνια σ αυτή τη σημαντική άσκηση, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις σε ότι αφορά το κομμάτι των καταστροφών ευρείας κλίμακας.
Τα σενάρια που πραγματοποιήθηκαν ήταν και αυτή τη φορά πολύπλοκα. Με άξονα το γεγονός ενός μεγάλου σεισμού, έγινε διάσωση τραυματιών από γκρεμισμένα κτήρια, παροχή Ά Βοηθειών και διακομιδή, πτώση ελικοπτέρου, έρευνα και διάσωση του πληρώματος, κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την πτώση του ελικοπτέρου σε δασική έκταση του οχυρού και στις γειτονικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, καθώς και εκκένωση του προσωπικού από τα κτήρια που υπάρχουν στο Ναυτικό Οχυρό και η μεταφορά τους με πλωτά του Πολεμικού Ναυτικού.
Το ΔΣ και οι εθελοντές της ΕΟΠΠ νιώθουν πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη άσκηση αφού κάθε φορά ανακαλύπτουμε και μαθαίνουμε κάτι νέο από τους καλύτερους που διαθέτει η πατρίδα μας. Το σημαντικότερο όμως για μας είναι πως έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε με αυτούς τους κορυφαίους επαγγελματίες. Η ανταμοιβή μας είναι ότι πλέον και αυτοί μας αναγνωρίζουν, εμπιστεύονται τις γνώσεις και τις ικανότητές μας.
Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό και νιώθουμε έτοιμοι για το επόμενο ραντεβού μας σε μερικούς μήνες.